- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Brug for hjælp?

Har du problemer med at booke online ??

Ring til os på tlf. +45 27 31 37 05

Telefonerne er åbne:
Alle hverdage fra kl. 09.00 - 17.00.

Fakta og info om Mallorca

Mallorca er Middelhavets juvel – en ædelsten med så mange facetter, at alle kan finde sider, der fascinerer netop dem. Mallorca er naturligvis sol, strand og vand, men også meget, meget mere. Afslapning og fest, men også oplevelser. For dem der ønsker det og har blik for det, vil Mallorca folde sig ud i skønhed og fortællinger med en sjælden rigdom.

For Mallorca har også enestående natur, kultur og historie. En usædvanlig spændende og farverig historie. Mange forskellige folkeslag har i tidens løb koloniseret øen, hvilket Mallorca den dag i dag bærer tydeligt præg af. Historiens vinde er gang på gang blæst ind over øen, som har haft besøg af både fønikerne, romerne, vandalerne, tempelridderne og araberne, foruden naturligvis folk fra forskellige egne af Spanien.

Mallorcas til tider dramatiske historie er synlig for enhver besøgende, der kigger efter den. Sporene er overalt. Bygningsværker, togbaner og selv visse mallorcinske familiers stamtræ vidner om en omskiftelig og enestående historie.


Besøg for eksempel katedralen La Seu og tænk på, at den blev bygget, fordi en kun 20-årig konge af en spansk provins i år 1229 lovede Jomfru Maria en katedral mod at blive skånet i en storm der rasede, mens han med sin invasionsstyrke var på vej mod Mallorca. Stormen løjede af, kongen overlevede, invaderede Mallorca og byggede en katedral.

En 20-årig knægt, for næsten 800 år siden. Katedralen står her stadig som konkret bevis på indfrielsen af hans løfte til de højere magter. Sådan har fortidens helte og skurke, lykketræf og tragedier, alle sat deres ”stempel” på det Mallorca, alle har mulighed for at opleve i dag.

Det er Mallorcas unikke kombination af natur, kultur og historie – samt naturligvis det attraktive klima – som igennem tiden har tiltrukket besøgende udefra. Tidligere har kendte personer som fx forfatteren Agatha Christie og Storbritanniens premierminister i midten af 1900-tallet, Winston Churchill, været ”stamgæster” på Mallorca, ligesom både den engelske og spanske kongefamilie har aflagt øen jævnlige besøg.

Også i vore dage tiltrækker øen kendte personer. Fra Danmark har f.eks. både komponisten Bent Fabricius-Bjerre og den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon haft fast bolig på øen, ligesom berømte udlændinge som f.eks. skuespilleren Michael Douglas, Formel-1 stjernen Michael Schumacher, og fotomodellen Claudia Schiffer, stadig har det.

Book din Feriebolig på Mallorca her.

Apoteker på Mallorca
Apotek (på spansk Farmacia), kan kendes på det grønne kors, som hænger udenfor butikken.
Åbningstider er mandag - fredag 09.30-13.30 og 16.30-20.00 samt lørdag 09.30-13.30. Søn- og helligdage (se opslag på dør).

Nyttige telefonnumre Brand og redning

Ambulance (ambulancia): 061
Nationalt politi (policía nacional): 091
Lokale politi (policía municipal): 092
Civilgarden (guardia civil): 062
Brandvæsenet (bomberos): 080

Generel nødsituation: 112

Banker på Mallorca
Bankerne har åbent alle hverdage fra kl. 08.30-14.00.
Udenfor mange af bankerne er der hæveautomater, som tager de mest gængse kreditkort Visa, MasterCard med flere. Bemærk at hæveautomater der ikke står ved en bank kan have høje gebyrer og dårlig vekselkurs.

Drikkepenge på Mallorca
Betjeningen på barer og restauranter er som regel inkluderet i prisen, men det hører stadig til god tone at lægge 5-10 % oveni prisen, vel at mærke, hvis du er tilfreds med servicen.

Fodbold på Mallorca

Real Club Deportivo Mallorca som øens fodboldhold hedder spiller pt i anden division Segunda Division. Kluben startede i 1916 og har lange stolte traditioner, men desværre kun et trofæ. Billetter kan som regel købes på stadion på kampdagen. Det er sjældent at der er udsolgt på Iberostar Estadio, der har 23.142 sæder. Bus 6 og 8 kører lige til døren. Stadion ligger 3 kilometer fra Palmas centrum.

Forretninger på Mallorca
Forretningerne holder normalt åben fra ca. kl. 09.30-13.30 og 17.00-20.00 mandag til lørdag, (bemærk at nogle butikker har lukket efter siestaen lørdag), og hele søndagen er der lukket.
I hotelområder har mange butikker åbent hele dagen også om søndagen.

Golf på Mallorca

Der er rige muligheder for at dyrke golfspillets ædle kunst i smukke omgivelser på Mallorca. Der er flere forskellige golfbaner af international standard på øen. Det koster naturligvis en greenfee at spille golf. Golfudstyr kan lejes eller man kan tage sit eget golfudstyr med.

Hesteridning på Mallorca

Der er forskellige udbydere af hesteudlejning rundt omkring på øen. Vær opmærksom på at tegne en rejseforsikring inden du lejer en hest.

Hvad koster cigaretter på Mallorca?

Prisen på cigaretter er fastlagt af staten, cigaretter sælges fra kiosker og automater. Prisen er cirka 45 kroner for en pakke cigaretter.

Hvor lang tid tager det at flyve til Mallorca?

Det tager cirka tre timer at flyve til Mallorca fra CPH til lufthavnen i Palma.

Hvor ligger Mallorca?

Mallorca ligger øst for det spanske fastland mellem 39°15?40? og 39°57?40? nordlig bredde og 2°19?38? og 3°28?42? østlig længde. Mallorca ligger øst for Valencia ude i havet nord for Algier.

Hvor stor er Mallorca?

Øen er cirka 3.460 kvadratkilometer Altså lidt mindre end Fyn.

Klima og vejret på Mallorca

På Mallorca finder du et behageligt subtropisk middelhavsklima, der giver varme og overvejende tørre somre, mens vintrene er milde uden sne og frostvejr. Sommertemperaturerne kan nå over 30 grader celsius, men varmen på Mallorca er ikke så tør som i Danmark, så det bliver sjældent ubehageligt varmt.

Lej en bil på Mallorca

Over hele Mallorca er der bureauer der udlejer lejebiler, både store og små. Det kan sagtens lade sig gøre at leje en bil hjemmefra, så er den klar når du lander i lufthavnen.

Mad og drikke på Mallorca
Mallorcinerne spiser frokost under siestaen, som finder sted imellem kl. 13.00 og 16.00. aftensmaden indtages normalt imellem 20.30 og 24.00. Restaurant-priserne er som i Danmark.

Moms på Mallorca
Moms hedder I.V.A. på spansk, og er normalt inkluderet i prisen. Mange restauranter og barer undlader dog at opgive prisen inkl. I.V.A. Står der "I.V.A no incluido" nederst på menukortet, betyder det at prisen skal tillægges moms på 7%.

Offentlig transport

Der kører både tog og busser på Mallorca, der har et godt system af offentlig transport. Togturen gennem bjergene skal næsten prøves bare for at se udsigten. En billet i byen koster 1.5 Euro, man kan købe klippekort til 10 eller 20 ture.

Tandlæge på Mallorca

I Palma ligger en dansk tandlægeklinik, hvis uheldet er ude. Adresse: C Llaut, 3, 07610 Playa de Palma, Islas Baleares Telefon: +34 971 26 83 90

Hvilken tidszone er Mallorca?

Hvad er klokken i mallorca? Det samme som i Danmark, da de ligger i samme tidszone CET+1

Vaccination

Der er ingen særlig risiko forbundet med at rejse til Mallorca. Sørg for at have de normale vaccinationer i mod stivkrampe på plads, så skulle det gå fint.

Vandreture på Mallorca

Bjergene giver rig mulighed for at røre benene på Mallorca og se nogle absolut flotte syn. Husk at forberede dig hjemmefra med solcreme, vanddunke og vandrestøvler.

Vand fra hanen på Mallorca
Undgå at drikke vand som ikke er kogt eller købt i flaske. Husk også at isterninger er en risikofaktor.

Valuta på Mallorca
I Spanien herunder Mallorca er møntfoden Euro. Kursforskellen imellem danske kroner og euroen er ca. 7,5 : 1. Det betyder at 1 euro svarer til ca. 7,5 dkr.

Windsurfing på Mallorca

Langs Mallorcas nordkyst er der mange udbydere af udlejningsudstyr til windsurfing. Du finder også en windsurferskole på nordkysten.