- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Brug for hjælp?

Har du problemer med at booke online ??

Ring til os på tlf. +45 27 31 37 05

Telefonerne er åbne:
Alle hverdage fra kl. 09.00 - 17.00.

Fakta og info om Mallorca

Mallorca er Middelhavets juvel – en ædelsten med så mange facetter, at alle kan finde sider, der fascinerer netop dem. Mallorca er naturligvis sol, strand og vand, men også meget, meget mere. Afslapning og fest, men også oplevelser. For dem der ønsker det og har blik for det, vil Mallorca folde sig ud i skønhed og fortællinger med en sjælden rigdom.

For Mallorca har også enestående natur, kultur og historie. En usædvanlig spændende og farverig historie. Mange forskellige folkeslag har i tidens løb koloniseret øen, hvilket Mallorca den dag i dag bærer tydeligt præg af. Historiens vinde er gang på gang blæst ind over øen, som har haft besøg af både fønikerne, romerne, vandalerne, tempelridderne og araberne, foruden naturligvis folk fra forskellige egne af Spanien.

Mallorcas til tider dramatiske historie er synlig for enhver besøgende, der kigger efter den. Sporene er overalt. Bygningsværker, togbaner og selv visse mallorcinske familiers stamtræ vidner om en omskiftelig og enestående historie.


Besøg for eksempel katedralen La Seu og tænk på, at den blev bygget, fordi en kun 20-årig konge af en spansk provins i år 1229 lovede Jomfru Maria en katedral mod at blive skånet i en storm der rasede, mens han med sin invasionsstyrke var på vej mod Mallorca. Stormen løjede af, kongen overlevede, invaderede Mallorca og byggede en katedral.

En 20-årig knægt, for næsten 800 år siden. Katedralen står her stadig som konkret bevis på indfrielsen af hans løfte til de højere magter. Sådan har fortidens helte og skurke, lykketræf og tragedier, alle sat deres ”stempel” på det Mallorca, alle har mulighed for at opleve i dag.

Det er Mallorcas unikke kombination af natur, kultur og historie – samt naturligvis det attraktive klima – som igennem tiden har tiltrukket besøgende udefra. Tidligere har kendte personer som fx forfatteren Agatha Christie og Storbritanniens premierminister i midten af 1900-tallet, Winston Churchill, været ”stamgæster” på Mallorca, ligesom både den engelske og spanske kongefamilie har aflagt øen jævnlige besøg.

Også i vore dage tiltrækker øen kendte personer. Fra Danmark har f.eks. både komponisten Bent Fabricius-Bjerre og den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon haft fast bolig på øen, ligesom berømte udlændinge som f.eks. skuespilleren Michael Douglas, Formel-1 stjernen Michael Schumacher, og fotomodellen Claudia Schiffer, stadig har det.

Book din Feriebolig på Mallorca her.

Apoteker på Mallorca
Apotek (på spansk Farmacia), kan kendes på det grønne kors, som hænger udenfor butikken.
Åbningstider er mandag - fredag 09.30-13.30 og 16.30-20.00 samt lørdag 09.30-13.30. Søn- og helligdage (se opslag på dør).

Banker på Mallorca
Bankerne har åbent alle hverdage fra kl. 08.30-14.00.
Udenfor mange af bankerne er der hæveautomater, som tager de mest gængse kreditkort Visa, MasterCard mf.

Drikkepenge på Mallorca
Betjeningen på barer og restauranter er som regel inkluderet i prisen, men det hører stadig til god tone at lægge 5-10 % oveni prisen, vel og mærke hvis du er tilfreds med servicen.

Forretninger på Mallorca
Forretningerne holder normalt åben fra ca. kl. 09.30-13.30 og 17.00-20.00 mandag til lørdag, (bemærk at nogle butikker har lukket efter siestaen lørdag), og hele søndagen er der lukket.
I hotelområder har mange butikker åbent hele dagen også om søndagen.

Mad og drikke på Mallorca
Mallorcinerne spiser frokost under siestaen, som finder sted imellem kl. 13.00 og 16.00. Middagsmaden indtages normalt imellem 20.30 og 24.00. Restaurant-priserne er som i Danmark..

Moms på Mallorca
Moms hedder I.V.A. på spansk, og er normalt inkluderet i prisen. Mange restauranter og barer undlader dog at opgive prisen inkl. I.V.A. Står der "I.V.A no incluido" nederst på menukortet, betyder det at prisen skal tillægges moms på 7%.

Vand fra hanen på Mallorca
Undgå at drikke vand som ikke er kogt eller købt i flaske. Husk også at isterninger er en risikofaktor.

Valuta på Mallorca
I Spanien herunder Mallorca er møntfoden Euro. Kursforskellen imellem danske kroner og euroen er ca. 7,5 : 1. Det betyder at 1 euro svarer til ca. 7,5 dkr.