- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Brug for hjælp?

Har du problemer med at booke online ??

Ring til os på tlf. +45 27 31 37 05

Telefonerne er åbne:
Alle hverdage fra kl. 09.00 - 17.00.

Byer på Mallorca

Mallorca har en enestående natur, kultur og historie. En usædvanlig spændende og farverig historie. Mange forskellige folkeslag har i tidens løb koloniseret øen, hvilket bybilledet den dag i dag bærer tydeligt præg af.

Historiens vinde er gang på gang blæst ind over øen, som har haft besøg af både fønikerne, romerne, vandalerne, tempelridderne og araberne, foruden naturligvis folk fra forskellige egne af Spanien.

Mallorcas til tider dramatiske historie er synlig for enhver besøgende, der kigger efter den. Sporene er overalt. Mallorca byder på alt lige fra den energiske storby og shopping metropol til små hyggelige landsbyer hvor tiden næsten er stået  stille.

Gå på opdagelse i nogle af Mallorcas mange kulturelle perler og  lad dig opsluge af det hyggelige byliv.

Læs Bella Mallorcas guide til byerne på Mallorca som vi ser dem. Vi kender øen og byerne ud og ind som ingen andre ferieudlejningsbureauer gør.

Når du har udvalgt dig et område at bo i på Mallorca, kan du trygt finde et sommerhus på Mallorca blandt vore mange tilbud.

Alcudia

Feriebyen Alcudia på Mallorca

Alcudia er en by med to forskellige identiteter, dannet af to epoker i dens fortid. Den nuværende by bærer tydeligt præg af, at være opført i middelalderen, blandt andet med flotte bymure fra den tid.

Men nedenunder Alcudia skjuler sig resterne af en forudgående epoke. Alcudia er nemlig bogstaveligt talt opført på ruinerne af den tidligere romerske by Pollentia, og sporene herfra kigger frem hist og pist i Alcudia.

Udgravninger finder sted flere steder. I Ciutat Romania (Den romerske By), kan man se rester af adskillige huse og i Teatre Romá ligger ruinerne af det eneste kendte romerske teater på Mallorca.

Pollentia blev grundlagt i det andet århundrede evt. da romerne herskede over Mallorca, men jævnet med jorden igen, da vandalerne hærgede i 500-tallet. Først flere århundreder senere opførtes så den nuværende by på samme sted.

Alcudia i dag

I dag har Alcudia omkring 5.400 indbyggere. Byen ligger på Mallorcas nordlige kyst, på en lille halvø mellem Alcudia-bugten og Pollensa-bugten. Indenfor de middelalderlige bymure venter en labyrint af charmerende små gader med talrige caféer, hyggelige restauranter og barer. Hver tirsdag har byen et populært marked med tøj, frugt og diverse småting.  

Et par kilometer fra Alcudia ligger kystbyen Port d’Alcudia med en ti kilometer lang og meget bred sandstrand som er lavvandet og perfekt til børn. Over stranden ligger hotellerne tæt langs Alcudia-bugten, og overalt er der kort afstand til havet.

Se ferieboliger i Alcudia


Cala D'or

 

Byen Cala d’Or på Mallorca er en oplevelse. At Cala d’Or betyder ”Guld-vigen” forstår man øjeblikkeligt når man ser stedet første gang. De små maleriske strande med kridhvidt sand og det klareste vand, omkranset af stejle klippefremspring, er som hentet direkte ud af en eventyrfortælling, eller fra myten om paradisets have. Smukkere og mere charmerende rammer om en skøn badeferie på Mallorca findes næppe.

Stemningen i den lille by (ca. 3.500 indbyggere) er roligere end andre steder på Mallorca. Uden at byen dog ”sover” på nogen måde. Gågaderne imellem de hvidkalkede huse summer af liv, og på marinaen ligger en række rigtig gode restauranter, hvor man kan spise både spansk og international mad i en behagelig maritim atmosfære.

I havnen ligger luksusyachterne side om side, og kæmper om turisternes opmærksomhed. Her kan drømmene få frit spil.

Nattelivet i Cala d’Or er ikke så vildt som andre steder på Mallorca. Men byen har dog sin andel af natklubber og barer, hvor stemningen i højsæsonen kan være løftet, fra tidlig aften til tidlig morgen.

Cala d’Or var i 1930’erne tilholdssted for mange kunstnere, som fandt inspirationen til deres motiver i de pittoreske bugte, som ud over Cala d’Or også tæller Cala Gran, Cala Esmaralda, Cala Ferrera og Cala Serena.

På Cala Gran er et stort udbud af strandrestauranter og udlejning af vandcykler. Bliver forholdene for trange i de små badebugter, kan man tage de cirka fire kilometer til ”Bounty”-stranden Es Trenc, hvor forholdene er meget større. Dele af stranden Es Trenc er forbeholdt nudister.

I og omkring Cala d’Or findes mange muligheder for den aktive turist. Her tilbydes de fleste former for vandsport, tennis, squash, dykning og minigolf. Er man til rigtig golf ligger der en stor golfbane i Val d’Or, kun ti kilometer uden for byen.

Cala d'Or’s atmosfære er eksklusiv, uden at den virker snobbet eller dyr. Selvom byen i de senere år er vokset, er udbygningen sket med stor respekt for den oprindelige by. Byen består derfor udelukkende af lave hvide spanske hacienda’er, som ligger i frodige, skyggefulde omgivelser. Ingen beton-hotelkomplekser her.

Se ferieboliger i Cala D'or


Cala Major

Et af Mallorcas tidligste feriesteder ligger lige udenfor Palmas havneområde, cirka fem kilometer fra Palmas centrum. Det er byen Cala Major, der i dag er bedst kendt som det foretrukne feriested for de kongelige og andre berømtheder.
Cala Major (Cala betyder vig) ligger i en smuk bugt med finkornet sand på badestranden, eksklusive lejligheds- og hotelanlæg, restauranter, barer, caféer og butikker. I området findes ligeledes mange eksklusive, privatejede boliger. Blandt andet ligger den spanske kongefamilies sommerpalads Marivent i byen.

Cala Majors beliggenhed er rigtig god, imellem storbyen Palma og de store forlystelser i Palma Nova, samt fem store golfbaner. Stranden er cirka 200 meter lang og 80 meter bred, og er en turistvenlig sandstrand med masser af liv, solsenge, parasoller og selvfølgelig de traditionelle strandbarer. Den berømte kunstmaler Joan Miró boede og arbejdede en overgang i Cala Major, hvor hans hus nu er overtaget af en fond og indrettet som museum, kulturcenter og arbejdende værksteder for kunstnere.


Capdepera

Fæstningsbyen Capdepera

Beliggende inde i landet, cirka otte kilometer fra Arta, på vejen mod Cala Ratjada på Mallorcas østkyst, ligger byen Capdepera. Byen domineres af den højtbeliggende borg ”Castell de Capdepera”. Romerne var de første der byggede en befæstning på dette sted, maurerne udvidede den, og de kristne rev den ned og byggede deres egen. Det var kong Jaume II som i år 1300 begyndte opførelsen af den nuværende borg, til at beskytte byen, samt kontrollere det ubeboede land nedenfor byen og de maritime ruter til og fra Mallorca. Castell de Capdepera er den største og en af de mest imponerende fæstningsanlæg på hele Mallorca. Her gemte byens befolkning sig, når sørøverne i middelalderen og helt frem til 1800-tallet kom op fra kysten for at plyndre og ødelægge bebyggelsen udenfor murene.


Deia

Engang var byen Deia på Mallorca blot en lille bjergby, 210 meter over den stenede kyst. På bjerget Es Puigs skråninger boede kun nogle få hundrede indbyggere i små naturstenshytter med teglstenstage.

Indbyggerne arbejdede enten i de terrasseformede marker, eller sad i skyggen og syede sko eller flettede stolesæder. Dog bemærkede en rejsehåndbog fra år 1878 at ”...et af byens hovedtræk er dens forsamling af sære og excentriske udlændinge.” Det skulle vise sig at være en nærmest profetisk beskrivelse af Deias fremtidige skæbne.

Op igennem det 20. århundrede tiltrak den lille by nemlig stadig flere ”sære” udlændinge, i form af blandt andet forfattere, billedkunstnere og skuespillere. Blandt andet har forfatteren Robert Graves og kunstneren Pablo Picasso boet i byen.

I dag er Deia naturligvis stadig en lille bjergby, men meget er forandret. Her bor nu små 900 indbyggere, hvoraf hovedparten menes at være udenlandske tilflyttere, hvoraf flere er kendisser, som fx Bob Geldorf, Richard Branson og Sting. Huspriserne er steget voldsomt, så ikke engang de lokale længere har råd til at købe deres eget hus. Alt i Deia er forholdsvist dyrt. Deia er en meget smuk by, bygget på plateauer ned ad bjergskråningerne, og absolut et besøg værd, byen Deia kan med fordel besøges med en lejebil. 


Fornalutx

Idyl og appelsiner på bjergsiden Besøg byen Fornalutx

Langs Mallorcas nordkyst strækker bjergkæden Serra de Tramuntana (Nordenvindens Bjerge) sig, 80 kilometer fra den høje pynt Dragonera mod vest, til det lange næs Formentor i øst. Inde i bjergmassivet når højderne op til 1.445 meter, mens de forrevne klippekanter falder dramatisk ned i havet langs kysten. På de sært formede bjergsider vokser tornebuske, oliventræer og kristtorn, og ind imellem græsser geder, mens den sorte grib kredser over de højeste tinder.


Midt i Serra de Tramuntana ligger bjerget Puig Major. For foden af bjerget – i den smukke Sóller dal – ligger byen Fornalutx, som ganske enkelt er en af Mallorcas kønneste landsbyer. Byen er stort set bilfri, da det kun er muligt at køre i byen via hovedvejen, som passerer forbi byens idylliske torv. Man bevæger sig rundt i byen til fods, blandt andet via de mange stentrapper.

Det gamle centrum i Fornalutx oser af autentisk atmosfære og nostalgi. Overalt er der potter med planter og blomster i alle farver. De åbne porte afslører smukke gårdhaver. På bjergsidernes terrasser og i frugthaverne vokser frodig vegetation med appelsiner og citroner.

 

Fornalutx er en prisbelønnet by

Ikke alene på Mallorca, men i hele Spanien, bliver Fornalutx betragtet som et enestående eksempel på en original og velbevaret spansk bjergby af ekstraordinær skønhed. Byen har modtaget flere priser og anerkendelser. I år 1983 modtog bystyret i Fornalutx for eksempel en sølv-mindetavle fra Mallorcas Turistråd for deres arbejde med beskyttelsen og vedligeholdelsen af byen.

Samme år fik Fornalutx nationalprisen fra General Sekretariatet for turisme i Spanien for byens forskønnelse og bevaringsværdighed for Spanien. Og to år efter modtog byen prisen Premi Alzina fra GOB (Naturfredningsforeningen på Balearene).

 

Arabisk grundlæggelse, catalansk blod i årene

Byen Fornalutx blev grundlagt for mere end et tusind år siden, da det mauriske folk regerede over Mallorca. Sporene fra deres kultur ses mange steder, for eksempel er husenes tagudhæng rigt dekorerede med arabiske symboler, for at sikre husets beboere mod onde ånder. Byens nuværende befolkning har dog kun yderst sjældent maurisk blod i årene, da catalanerne jog araberne på flugt under deres invasion i år 1229.

 

Vilde tyre i gaderne

Hvert år fra den 8. september og fire dage frem fejrer byen ”patron saint fiesta”.  Hele byen fester på byens torv og traditionen tro slippes der tyre løs i byens smalle hovedgade. Det kan godt gå lidt hårdt for sig, dog mest overfor byens kåde unge mænd, som udfordrer tyrene, for at imponere pigerne.

Du finder vore ferielejligheder og ferieboliger i Fornalutx ved at klikke på linket herunder.

Se ferieboliger i Fornalutx


Inca

Inde midt på Mallorca ligger øens tredjestørste by Inca. Byen er centrum for Mallorcas landbrug og kendt for sit frodige torsdagsmarked, som er det største og mest livlige på hele Mallorca. Ud over frugt og grønt, er det især læderprodukter som jakker, sko, tasker og punge, der produceres og sælges meget af i Inca. Ud over landbruget har Inca nemlig også en lang tradition for læderindustri, som begyndte helt tilbage i 1700-tallet, hvor det første skomagerlaug blev dannet.

I dag har byen et stort antal virksomheder, som på forskellig vis forarbejder læder. Er man til shopping af  billige mærkevarer, har Inca en masse outlet-butikker med ”aflagt” mode indenfor sko, tasker etc. til gode priser.

Hvad bygninger og bymiljø angår har Inca ikke så meget at tilbyde i forhold til så mange andre mallorcinske byer. Byen er igennem årene blevet moderniseret med boulevarder og store pladser, hvilket har ødelagt lidt af den oprindelige charme i byen. Kirken Santa Maria la Mayor er dog et besøg værd, ligesom klostret San Jerónimo er det. De indfødte vil nok også selv fremhæve tyrefægterarenaen og fodboldstadionet.

Af kulinariske oplevelser tilbyder Inca til gengæld noget lidt specielt, nemlig restauranter indrettet i tidligere vinkældre, de såkaldte Cellars. Indeklimaet er svalt og menukortene traditionelt mallorcinsk. Er man til det lidt mere avancerede køkken, kan man besøge restauranten Ca’n Amer ved siden af det overdækkede marked.

Inca på Mallorca blev i 1992 udvalgt til at repræsentere det baleariske køkken på verdensudstillingen i Sevilla.

Se ferieboliger i Inca


Magalluf

Info om festbyen Magalluf på Mallorca

Magalluf, lidt syd for Palma, er én stor festby. Hvis man er til kæmpestore drinks, festglade teenagere, brydning i våde T-shirts og værtshuse med cowboynavne – ja, så er Magalluf sagen.

I sommermånederne er de tidlige aftener og hele natten helliget party, party og atter party. Barer, diskoteker og natklubber ligger side om side, og for eksempel ligger ét af Europas største diskoteker, ved navn BMC, i Magalluf.

I dagtimerne hviler de danseglade turister ud på den lange, brede og lavvandede strand, hvor det også er muligt at dyrke så godt som alle former for vandsportsaktiviteter.

Husk at lejer du en feriebolig i nærheden af Magalluf, så tag en taxi når du skal i byen og hjem igen.


Manacor

Begrebet ”kunstperler” lyder måske billigt, men det er det på ingen måde. Kunstigt fremstillede perler er hverken billige prismæssigt, eller i overført betydning. De er faktisk meget eftertragtede, holder evigt og er umulige at skelne fra ægte perler.

I Manacor fremstilles den verdensberømte perle Majorica, der anses for at være verdens tredje-fineste perle. Det er muligt at besøge fabrikken, men (naturligvis) umuligt at aflure fabrikationshemmelighederne.

Ud over perleproduktionen er Manacor ikke berømt for så meget. Med sine 30.000 indbyggere er det Mallorcas næststørste by, og den har desuden en møbelindustri af en vis betydning.

Tilbage i begyndelsen af 1800-tallet, udviklede Manacor sig til centrum for produktion af landbrugsprodukter. Vindmøller skød op overalt og man kastede sig også over fremstilling af spiritus.

Herefter tog møbelindustrien over. Da jernbanen mellem Inca og Manacor åbnede i år 1879 tog byens udvikling yderligere fart og i år 1890 blev den første perlefabrik grundlagt i nærheden af byen. Det skulle vise sig at være et initiativ der pegede langt ud i fremtiden.

I Japan fremstilles ”kunstige” perler ved at dyrke muslinger i store bassiner, men på Mallorca opfandt man en metode til at fremstille perlerne helt kunstigt.

Processens detaljer er naturligvis hemmelige, men det indgår i metoden, at glasperler dyppes i en opløsning med fiskeskæl. Japanerne har forsøgt at kopiere mallorcinerne, angiveligt uden held – og Japan er da også en af de største aftagere af kunstige perler fra Manacor.

I fabriksbutikken kan man købe perler til en rigtig god pris.

Det er også i Manacor at tennisakademiet opkaldt efter Rafael Nadal ligger. Her er der rig mulighed for at blive bedre til at spille tennis.


Palma de Mallorca

Info om byen Palma de Mallorca

Enhver ny tilrejsende burde ankomme til Palma fra søsiden. Den stille brise man mærker under indsejlingen i Palma-bugten, er blandet med historiens vingesus og kærtegner ens kind som en blid velkomst. Havnen og dens nærområde har i århundreder været det centrale omdrejningspunkt for øens handel med omverdenen, byens økonomi, kultur og identitet.

Et kig på Palmas havnefront fra søsiden er derfor ikke alene et kig på nutidens Palma, men i høj grad et kig direkte tilbage til tidligere tiders storhed, nederlag og genrejsninger. I denne havn har utallige skibe igennem historien lagt til: fønikere, kartagere, romere og catalanere.

Nogle for at handle, andre for at erobre og besætte – og ikke mindst de endeløse flåder af piratskibe, primært fra Nordafrikas kyster, som ”blot” plyndrede og hurtigt lagde fra kaj igen. På mange måder har Mallorca altid være ”øen i midten” af den vestlige del af Middelhavet. Palma har i århundreder været øens hovedby.

Den unge konges katedral Blandt Mallorcas seværdigheder

Uimodståeligt trækker domkirken den første opmærksomhed til sig, med dens eventyrlige, gotiske arkitektur, og suverænt flotte placering. Måske en af verdens flottest beliggende kirker, åbenlyst skabt til at blive beundret fra søsiden. La Seu er dens navn, og de massive naturstensspir, stræbepiller og 35 blyindfattede ruder, fortæller en stum historie om hvordan en blot 20-årig konge af Catalonien og Aragonien, lovede Jomfru Maria en katedral hvis hun ville få en storm til at lægge sig, så kongens invasionsflåde kunne nå sikkert frem til Mallorca.

Det var i år 1229. Stormen lagde sig, kongen (Jaume I) erobrede Mallorca og igangsatte straks opførelsen af katedralen, som skulle vise sig at vare næsten 400 år. Hvem gider så tale om moderne byggeskandaler, med tidsplaner der skrider og budgetter der eksploderer?

Slottet med den gode udsigt

Højt på bjergtinden hviler det mægtige og cirkelrunde slot Bellver, hvis navn afslører, at herfra er Palmas flotteste udsigt. I dag kan vi nyde udsigten fra slottets flade tag uden bekymringer, men i begyndelsen af 1300-tallet, da kong Jaume II (søn af Jaume I) opførte borgen, var det ikke primært for at nyde synet ud over skråningernes pinjetræer og solens spil i bugtens vandoverflade. Castell de Bellver var et strategisk byggeri, beregnet til at indgå i forsvaret mod nye invasioner.

Mallorcas kosmopolitiske hovedstad

Indsejlingen til Palma er ikke alene rig på gamle bygninger og historiske tilbageblik, også nutiden trænger sig naturligvis på. Turismen har selvsagt sat sit tydelige præg på byen, blandt andet med mere moderne arkitektur, men som det historiske tilbageblik antyder, er Palma andet og mere end hoteller og badebolde.

Den internationale atmosfære ligger dybt i Palmas sjæl, og byen er i dag en moderne, kosmopolitisk metropol – hovedstad i den selvstyrende Balear-region. Byen sitrer af aktivitet på den afslappede facon. Kulturen har igennem de seneste 20 år oplevet en renæssance. Nye gallerier, restauranter og caféer skyder op hele tiden, og byen og dens beboere formår at bevare integriteten i den svære balance mellem fortid, nutid og fremtid – mellem kulturby, forretningsby og turistmagnet.

Turist i Palma

Palma er med sine cirka 340.000 fastboende indbyggere – og et betragteligt antal turister, året rundt - en by der aldrig sover. Her syder af liv døgnet rundt. Udbudet af butikker, caféer og restauranter er enormt og tiltaler selv den mest kræsne storbyturist. Palma opleves bedst ved at vandre igennem byen, eller tage en af de røde turistbusser. I Palma ligger gammelt og nyt side om side.

Det ene øjeblik går du igennem snoede, middelalderlige stræder, hvor håndværkere holder til, og i næste øjeblik sidder du på en smart restaurant og nyder middelhavskøkkenet når det er bedst.

Nattelivet i hovedstaden er også et kapitel for sig, Palma er byen hvor det sker hele døgnet rundt.

Shopping i Palma de Mallorca

Shopping og museer i Palma de Mallorca er primært koncentreret omkring den gamle del af byen, ”Casco Antiguo”, hvor indkøbsmulighederne er mange. Her findes krydderiboder, skobutikker, modeforretninger og meget andet. Fra småbutikkerne på Via Sindicato og Jaime II er der ikke langt til den elegante butiksgade Jaime III eller til Avenida d'Alexandre Rosello og det enorme varehus El Corte Inglès. Eller hvorfor ikke bare nyde en espresso på en af byens mange caféer, mens du kigger på folkelivet. Der er mange muligheder for at shoppe igennem i Palma.

Palma-bugten

Den smukke Palmabugt strækker sig ca. 25 km på begge sider af byen. De fleste hoteller ligger i området ved den fire kilometer lange, blomster- og palmebeplantede strandpromenade Paseo Maritimo - "Middelhavets balkon". Her ligger også mange restauranter og barer, og store dele af byens natteliv foregår her. På sin vej passerer boulevarden fire havne: fiskerihavnen, militærhavnen, lystbådehavnen og den internationale havn. I udkanten af Palma ligger Miró-museet, hvor du kan besøge kunstnerens hjem og atelier. Tæt på ligger det nye, imponerende Palma Aquarium.

Strand i Palma de Mallorca

Palma er ikke kendt som en badeby, men der findes faktisk en strand, nemlig Can Pere Antoni, som ligger i den østlige ende af byen. Stranden er en 735 m. lang hvid sandstrand, som ligger i et roligt og behageligt ferieområde. Can Pere Antoni regnes som den bedste strand i Palmabugten. Stranden har EU’s blå flag som er en garanti for renhed og kvalitet. Området omkring stranden kan tilbyde en lang række faciliteter både til vands og på land, eksempelvis vandski, vindsurfing, tennis, squash, minigolf, gokart og meget mere.For kendere af Palma kan det ikke undre, at byen flere gange har modtaget ærefulde udnævnelser.

For eksempel har den spanske avis El Pais kåret Palma som byen med den bedste livskvalitet i Spanien. Har man været i andre af Spaniens skønne byer siger den kåring ikke så lidt. Internationale magasiner har desuden flere gange kåret Palma til Europas mest trendy by.

Byen Palmas historie er årtusinder gammel. Dens sjæl er præget af århundredernes vandring igennem den. Nutiden er en elegant, kaleidoskopisk mosaik af kultur, historie, atmosfære og oplevelser.

Download turistkort over Palma de Mallorca

Se ferieboliger i Palma


Palma Nova

Lidt nord for Magalluf ligger det lidt roligere Palma Nova, som igennem de senere år har gennemgået en større ”ansigtsløftning”. Især strandpromenaden er blevet nyanlagt, med palmer, mange restauranter og caféer og legepladser til de mindste. Mange joggere og cyklister benytter også strandpromenaden.

Palma Nova har to store og meget velholdte sandstrande, som er lavvandede og børnevenlige. De har desuden begge fået EU’s blå flag for deres renhed og høje kvalitet. Børnefamilier tager i stor stil til Palma Nova, hvor der også er minigolf, vandland og ridning med videre, for slet ikke at tale om de fem gode golfbaner i området. Området er særdeles velegnet som udflugtsmål, hvis man bor i nærheden.


Bag hotellerne har Palma Nova en lav, ældre bydel og villakvarterer med fastboende, spansk befolkning.
Nattelivet er pulserende og kan være hektisk. Her behøver ingen at kede sig.


Pollensa

I ”baglandet” fra den mere turistprægede havneby Port de Pollensa, ligger ”hovedbyen” Pollensa (Pollenca) i læ af bjerget Puig Tomirs østvendte skråninger, der hvor bjergkæden Serra de Tramuntana så småt mister pusten. Vi er i dalen Vall d’en Marc, cirka syv kilometer inde i landet.
Pollensa er Mallorcas næstældste by, hvilket der er flere synlige tegn på. I udkanten af Pollensa ligger for eksempel Pont Romá, der som navnet kraftigt antyder, er en bro opført af de foretagsomme romere, da de herskede over øen i en periode omkring vor tidsregnings begyndelse. Lige overfor broen fører en sti til ruinerne af en fæstning som igennem tiden har tjent som tilflugtssted for Mallorcas konger – Castell del Rei, hedder den. Og inde i byen er museet Museo Minicipal indrettet i et dominikanerkloster fra 1600-tallet.

Så de historiske spor er mange i Pollensa, og den største seværdighed i byen er da også fra år 1799, nemlig sognekirken El Calvario, der ligger på bjergtoppen Puig de Calvario, hvorfra der er en storslået udsigt. ”Korsfæstningsvejen”, som El Calvario betyder, hentyder til Jesus vej til Golgata. En trappe med 365 trin – et for hver dag i året – fører fra bymidten til El Calvario. Herfra går hver langfredag et stille optog, hvor en korsfæstet Jesus-figur i tavshed bæres ned af stentrappen.     
Ved siden af al denne historie er Pollensa en charmerende, mallorcinsk by, med små udeserveringer og enkle restauranter, centreret omkring Plaza Major. I de smalle sidegader findes mange udstillinger og gallerier. Plaza de Pollensa hører til én af øens mest fascinerende pladser. Et vidunderligt sted at slå sig ned og suge den lokale stemning til sig.

Se ferieboliger i Pollensa


Port d'Andratx

Cirka 32 km. vest for Palma ligger det smukke, tidligere fiskeleje Port d´Andratx, som i dag primært er en mondæn marina, med plads til 300 lystbåde.


Langs havnefronten er der et stort udvalg i fiske- og skaldyrsrestauranter, med udsøgte fiskeretter og en fantastisk udsigt over havet. Restauranterne Miramar og Club Naútico er berømte for deres kvalitet, langt ud over Mallorca. På kajen ligger ligeledes nogle af Mallorcas mest fashionable natklubber, som fx Tim’s og Idó.

Port d´Andratx var i tidligere tider anløbshavn for ”hovedbyen” Andratx, som ligger seks kilometer inde i landet, i sikkerhed fra datidens sørøvere. I dag er stemningen i Port d´Andratx eksklusiv, afslappet og forholdsvis uberørt af turister, eftersom byen ikke har nogen egentlig badestrand.

På havnens vestside er der dog to små sandstrande, som hver er godt 50-75 m. lange. Skal man på en rigtig god sandstrand, er man derfor nødt til at køre de godt fem kilometer ned langs kysten til Camp de Mar.

Er man alligevel ude og køre, bør man unde sig selv den lille køretur til spidsen af halvøen Cap de la Mola, hvorfra der er en vidunderlig udsigt til havet, Mallorcas vestkyst og den lille ø Illa sa Dragonera.

I Port d´Andratx bor cirka 8.000 fastboende og om sommeren omkring det tredobbelte. På trods af en stigende turisme har Port d’Andrax bevaret en autentisk mallorcinsk originalitet.

Byen er helt sikkert et besøg værd, hvis man alligevel har lejebil mens man er på Mallorca.


Port de Pollensa

Info om byen Port de Pollensa

Hvor bjergkæden Serra de Tramuntana lader sine sidste højderygge skråne blidt i havet, ligger den måske mest ”spanske” badeby Port de Pollensa (Pollenca). I bunden af bugten Badia de Pollensa frister byen alle besøgende med det lyseste, fine sand og klareste vand.

500 meter sandstrand folder sig ud foran strandpromenaden med palmer, restauranter og caféer. Port de Pollensa er en lille perle, med et stort udbud af aktiviteter, såsom volleyball, windsurfing og vandcykler.

Bagved havnens hyggelige marina ligger byens gamle kvarterer, med charmerende restauranter og små special-butikker. Det kuperede område omkring Port de Pollensa har mange vandrestier, med flotte udsigter og sjældne fugle.

Mod syd i Badia de Pollensa ligger en kilometerlang hovedstrand. Fortsætter man i retning mod Alcudia bliver stranden smallere og bølgerne højere, hvilket tiltrækker surfere fra hele verden.

Se vort store udbud af ferieboliger på linket herunder.

Se ferieboliger i Port de Pollensa


Port de Sóller

Info om byen Port Soller på Mallorca

Selv de lokale mallorcinere bruger denne by som udflugtsmål. Det siger lidt om kvaliteterne i det lille, idylliske fiskerleje, midt på Mallorcas nordvestvendte kyststrækning. Port de Sóller er for feinschmeckere. Byen ligger nedenfor det bjergrige område som bjergkæden Serra de Tramuntana danner, og har sandstrand, som et af de få steder på denne side af øen.

Som en stor omfavnelse beskytter bugten byen mod blæst og bølger fra Middelhavet, og danner en naturlig havn, hvor små fiskerskibe og lystyachter ankrer op.

Havnen i Port de Sóller har igennem tiderne haft stor betydning for denne del af Mallorca, både strategisk og handelsmæssigt. Fra 1300-tallet og fremefter, stod det ene skib efter det andet ud fra Port de Sóller, med kurs mod fastlandene omkring øen, og ligeså mange fremmede skibe anløb.

Der blev handlet med landbrugsvarer og råmaterialer, med lande som Frankrig, Nordafrika og naturligvis Spanien, samt fjernere egne som Puerto Rico. Porto de Sóller og de øvrige kystbyer var dog i århundreder meget plaget af plyndringer fra arabiske sørøvere, så der måtte opføres befæstninger og udsigtstårne for byens sikkerhed.

Netop de arabiske sørøveres plyndringer har inspireret byens befolkning til en årlig byfest, der afholdes midt i maj, som er en af de mest spektakulære festivaler i regionen. Den gamle bydel stammer helt tilbage fra 1300-tallet og tidligere, og har fået lov til at stå stort set uforandret, så atmosfæren er noget af det tætteste man kommer på det oprindelige, autentiske Mallorca.

Som besøgende i byen kan man blive serviceret med mad og drikke på en af de mange restauranter langs den nyanlagte og bilfri strandpromenade.

De bjergrige omgivelser er perfekte til vandreture, hvor man kan blive betaget af den smukke natur, med appelsin- og olivenlunde i det stærkt kuperede terræn. De energiske kan vandre de cirka to kilometer op til det gamle vagttårn, Torre Picada, på klipperne bag byen.

Bella Mallorcas udvalg af feriehuse ser du ved at klikke på linket herunder.

Se ferieboliger i Port de Sóller


Porto Cristo

Porto Cristo En stille by, og så alligevel...

Beliggende på Mallorcas østkyst, i Manacor kommune, ligger byen Porto Cristo. Området er meget stille og er kendt som et håndværkerområde. Dog kan der i dagtimerne være nogen trafikal belastning, da turister fra andre byer flokkes for at komme til de nærliggende grotter, der rangerer blandt Mallorcas største turistattraktioner. I en af grotterne findes Europas største undergrundssø, Martelsøen, som man kan få en stemningsfuld bådtur på.


Porto Cristos rolige atmosfære er især populær blandt midaldrende par, og byen er perfekt hvis man har brug for at slappe af i stille omgivelser. Den høje puls er dog ikke langt borte, så hvis man har behov for mere liv, er det bare at tage den korte tur til nabobyen Cala Millor.

Porto Cristo er en gammel fiskerihavn og byens aktiviteter er stadig fokuseret omkring naturhavnen, som sammen med nabobyen Porto Colom, hører til blandt de største bugter på Mallorcas østkyst.

Sagnet om bynavnet

Der findes to sagn om hvordan byen har fået sit navn, som oversat betyder ”Kristus havn”. Det første sagn fortæller, at navnet stammer fra år 1260, altså cirka 30 år efter at de kristne erobrede øen. Navnet skulle efter sigende stamme fra en strandet fiskerbåd, som indeholdt et stort krusifiks.

Det andet sagn fortæller, at ”Porto Cristo” stammer fra en episode, hvor to okser skulle transportere en stor jernfigur af Kristus til Palma. Da okserne nåede Porto Cristo nægtede de at fortsætte, så man besluttede sig for at beholde figuren i byen og navngav byen til ære for kristusfiguren.

Borgerkrigens eneste slag på Mallorca

En anden – og faktuel korrekt – historie der knytter sig til Porto Cristo, er historien om den eneste spanske borgerkrigs  reelle slag på Mallorca, som netop fandt sted i og omkring Porto Cristo. I år 1936 gik 8.000 republikanere i land ved Porto Cristo, besatte byen og fortsatte ind i landet.

Invasionsstyrkerne nåede dog kun omkring 12 kilometer ind, før de blev drevet tilbage af Francos nationalister, godt hjulpet af italienske krigsfly fra en base i nærheden af Palma.


Santa Ponsa

Byen Santa Ponsa (Ponca) ligger smukt omkring en lille bugt, på Mallorcas sydvest-kyst. I bunden af bugten ligger den oprindelige bydel, og den cirka 600 meter lange strand, ”Playa de Santa Ponsa”, med finkornet sand og skyggegivende pinjetræer.

Det var igennem det klare vand i denne bugt, at 150 aragonske og catalonske skibe med omkring 16.000 mand og 1.500 heste, i år 1229 ankom, for at erobre Mallorca fra maurerne og sætte øen under kristen kommando, efter mere end 300 års muslimsk herredømme.

Det var den kun 20-årige Kong Jaume I der styrede erobringstogtet med succes, og øjeblikket for landgangen på stranden i Santa Ponsa er et af de største i Mallorcas historie.

Med lidt fantasi ser man den første skibe af typen "kogge" runde pynten for fulde sejl og styre mod stranden. Begivenheden fejres stadig hvert år i september ved en stor byfest, hvor invasionsflådens landgang rekonstrueres.

Oprindeligt var Santa Ponsa feriested for borgerskabet i Palma. Mange ældre ferievillaer ses stadig på de grønne bjergskråninger der omkranser bugten. Den fine sandstrand og korte afstand til storbyen gjorde – og gør stadig – Santa Ponsa til et yndet fristed.

I nærheden af Santa Ponsa ligger hele tre 18-hullers golfbaner, hvoraf én er åben for offentligheden. De to andre er forbeholdt medlemmer.

Langs med sandstranden ligger promenaden med mange barer, restauranter og butikker.


Sineu

Mallorcas geografiske midtpunkt er byen Sineu, hvis historie går helt tilbage til perioden under romersk herredømme i det tredje århundrede f.v.t.

Området omkring Sineu har gennem tiderne været mest kendt for sit landbrug og dyreopdræt. Derfor er det logisk at det netop er i Sineu, at man stadig kan opleve Mallorcas eneste marked hvor der handles med levende dyr.

Sineu har mange smukke gamle bygninger, herunder kirken Sant Marc, det gamle munkekloster som i dag er rådhus, samt resterne af det tidligere kongelige palads, der nu tilhører en nonneorden.


Valldemossa

 

Midt imellem bjergkæden Serra de Tramuntanas knoldede toppe ligger Mallorcas højst beliggende by Valldemossa i en meget frodig dal, 425 meter over havets overflade. Valldemossa er opkaldt efter en arabisk fyrste (Mussa) som herskede over området i 1200-tallet, men burde måske tage navneforandring til ”Vall-de-chopin”.

Byen er nemlig uløseligt forbundet med den verdensberømte komponist, som opholdt sig i byen i år 1838, sammen med sin kvindelige ledsager, forfatteren George Sand. Eller byen kunne tage navneforandring til ”Vall-de-catalina”, idet Mallorcas eneste helgeninde af egen oprindelse, Catalina Tomás, blev født her.

Catalina var en bondepige som levede i 1500-tallet. Hun blev nonne i Palma og var kendt for sin store ydmyghed og gudsfrygtighed. Catalina blev kanoniseret i år 1935. På de malede kakler på mange af Valldemossas huse lyder den bønfaldende tekst: ”Santa Catalina, bed for os”.

Både Chopin og Catalina har fået hver deres årlige minde i byen i form af henholdsvis en Chopinfestival og et optog til ære for Catalina. Mussa er der vist ingen der mindes.

Byen Valldemossa er en af Mallorcas mange perler. Beliggenheden imellem bjergtoppene er unik og de omkring 1.700 faste indbyggere lever et fredsommeligt liv.