- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Porto Cristo

Porto Cristo En stille by, og så alligevel...

Beliggende på Mallorcas østkyst, i Manacor kommune, ligger byen Porto Cristo. Området er meget stille og er kendt som et håndværkerområde. Dog kan der i dagtimerne være nogen trafikal belastning, da turister fra andre byer flokkes for at komme til de nærliggende grotter, der rangerer blandt Mallorcas største turistattraktioner. I en af grotterne findes Europas største undergrundssø, Martelsøen, som man kan få en stemningsfuld bådtur på.


Porto Cristos rolige atmosfære er især populær blandt midaldrende par, og byen er perfekt hvis man har brug for at slappe af i stille omgivelser. Den høje puls er dog ikke langt borte, så hvis man har behov for mere liv, er det bare at tage den korte tur til nabobyen Cala Millor.

Porto Cristo er en gammel fiskerihavn og byens aktiviteter er stadig fokuseret omkring naturhavnen, som sammen med nabobyen Porto Colom, hører til blandt de største bugter på Mallorcas østkyst.

Sagnet om bynavnet

Der findes to sagn om hvordan byen har fået sit navn, som oversat betyder ”Kristus havn”. Det første sagn fortæller, at navnet stammer fra år 1260, altså cirka 30 år efter at de kristne erobrede øen. Navnet skulle efter sigende stamme fra en strandet fiskerbåd, som indeholdt et stort krusifiks.

Det andet sagn fortæller, at ”Porto Cristo” stammer fra en episode, hvor to okser skulle transportere en stor jernfigur af Kristus til Palma. Da okserne nåede Porto Cristo nægtede de at fortsætte, så man besluttede sig for at beholde figuren i byen og navngav byen til ære for kristusfiguren.

Borgerkrigens eneste slag på Mallorca

En anden – og faktuel korrekt – historie der knytter sig til Porto Cristo, er historien om den eneste spanske borgerkrigs  reelle slag på Mallorca, som netop fandt sted i og omkring Porto Cristo. I år 1936 gik 8.000 republikanere i land ved Porto Cristo, besatte byen og fortsatte ind i landet.

Invasionsstyrkerne nåede dog kun omkring 12 kilometer ind, før de blev drevet tilbage af Francos nationalister, godt hjulpet af italienske krigsfly fra en base i nærheden af Palma.