- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Santa Ponsa

Byen Santa Ponsa (Ponca) ligger smukt omkring en lille bugt, på Mallorcas sydvest-kyst. I bunden af bugten ligger den oprindelige bydel, og den cirka 600 meter lange strand, ”Playa de Santa Ponsa”, med finkornet sand og skyggegivende pinjetræer.

Det var igennem det klare vand i denne bugt, at 150 aragonske og catalonske skibe med omkring 16.000 mand og 1.500 heste, i år 1229 ankom, for at erobre Mallorca fra maurerne og sætte øen under kristen kommando, efter mere end 300 års muslimsk herredømme.

Det var den kun 20-årige Kong Jaume I der styrede erobringstogtet med succes, og øjeblikket for landgangen på stranden i Santa Ponsa er et af de største i Mallorcas historie.

Med lidt fantasi ser man den første skibe af typen "kogge" runde pynten for fulde sejl og styre mod stranden. Begivenheden fejres stadig hvert år i september ved en stor byfest, hvor invasionsflådens landgang rekonstrueres.

Oprindeligt var Santa Ponsa feriested for borgerskabet i Palma. Mange ældre ferievillaer ses stadig på de grønne bjergskråninger der omkranser bugten. Den fine sandstrand og korte afstand til storbyen gjorde – og gør stadig – Santa Ponsa til et yndet fristed.

I nærheden af Santa Ponsa ligger hele tre 18-hullers golfbaner, hvoraf én er åben for offentligheden. De to andre er forbeholdt medlemmer.

Langs med sandstranden ligger promenaden med mange barer, restauranter og butikker.