- Udlejning af ferieboliger over hele Mallorca - Mere end 150 villaer, fincaer og lejligheder

Tlf. +45 27 31 37 05
info@bellamallorca.dk

Mere om Mallorca

Søg via husnummer:

Valldemossa

 

Midt imellem bjergkæden Serra de Tramuntanas knoldede toppe ligger Mallorcas højst beliggende by Valldemossa i en meget frodig dal, 425 meter over havets overflade. Valldemossa er opkaldt efter en arabisk fyrste (Mussa) som herskede over området i 1200-tallet, men burde måske tage navneforandring til ”Vall-de-chopin”.

Byen er nemlig uløseligt forbundet med den verdensberømte komponist, som opholdt sig i byen i år 1838, sammen med sin kvindelige ledsager, forfatteren George Sand. Eller byen kunne tage navneforandring til ”Vall-de-catalina”, idet Mallorcas eneste helgeninde af egen oprindelse, Catalina Tomás, blev født her.

Catalina var en bondepige som levede i 1500-tallet. Hun blev nonne i Palma og var kendt for sin store ydmyghed og gudsfrygtighed. Catalina blev kanoniseret i år 1935. På de malede kakler på mange af Valldemossas huse lyder den bønfaldende tekst: ”Santa Catalina, bed for os”.

Både Chopin og Catalina har fået hver deres årlige minde i byen i form af henholdsvis en Chopinfestival og et optog til ære for Catalina. Mussa er der vist ingen der mindes.

Byen Valldemossa er en af Mallorcas mange perler. Beliggenheden imellem bjergtoppene er unik og de omkring 1.700 faste indbyggere lever et fredsommeligt liv.