citron

Seværdigheder

Mallorca er et sandt overflødighedshorn af oplevelser. For dem der ønsker det og har blik for det, vil Mallorca folde sig ud i skønhed og fortællinger med en sjælden rigdom. For Mallorca har en enestående natur, kultur og historie. Mange forskellige folkeslag har i tidens løb koloniseret øen, hvilket Mallorca den dag i dag bærer tydeligt præg af.

Hvad skal man se på Mallorca?

Historiens vinde er gang på gang blæst ind over øen, som har haft besøg af både fønikerne, romerne, vandalerne, tempelridderne og araberne, foruden naturligvis folk fra forskellige egne af Spanien.
Mallorcas til tider dramatiske historie er synlig for enhver besøgende, der kigger efter den. Sporene er overalt. Bygningsværker, monumenter, togbaner og selv visse mallorcinske familiers stamtræ vidner om en omskiftelig og enestående historie.

Mallorcas top ti Things to do

Bella Mallorca har her samlet en top ti over Mallorcas ting folk ønsker at gøre og ønsker at se, udvalgt af gæster på øen. Da det ikke er en typisk turistpræget liste vil nogle af disse seværdigheder overraske dig.

Svarene er indsamlet blandt turister på Ferieøen Mallorca.

Katedralen La Seu

Nummer 1 seværdighed på Mallorca er ikke overaskende Catedral de Mallorca La Seu. Den majestætiske katedral, er beliggende på Placa la Seu s/n, 07001 Palma de Mallorca, Mallorca, Spanien. Katedralen er 44 meter høj, 55 meter bred og 121 meter lang. Den er et fantastisk syn både udefra og indeni. Specielt fra havsiden er katedralen et syn værd, når den spejler sig i havet. Det koster et beløb at komme ind i katedralen, men det er alle eurocent hver.

Det tog cirka 400 år at bygge denne katedral, hvor det indre har flere overraskelser som Gaudis alterhimmel og den nyeste udsmykning i kapellet til højre for alteret.

Arbejdet blev påbegyndt i 1227 og værket stod færdig i 1601. Kirken er i øvrigt bygget oven på en moske, da den skal symbolisere Kong Jaumes triumf over maurerne og dermed kristendommens sejr over islam på Mallorca.

Den verdensberømte arkitekt Gaudi blev i 1902 hyret til at restaurere katedralen, der blev beskadiget ved et kraftigt jordskælv i 1851. I 1914 forlod Gaudi arbejdet i vrede, men forinden havde han nået at sætte sit præg på kirken.

Parkering ved katedralen er ligetil idet der ligger et parkeringshus tæt på.

Bådture på Mallorca

Nummer to på listen er Bådture

Der er over 100 forskellige udbydere af bådture på Mallorca. Fælles for de fleste er at bådturen går forbi katedralen fra havsiden, flere udbydere af bådture tilbyder en båd med fører, så du selv kan bestemme hvor du vil sejles hen på Mallorca.

Ligesom alle andre markeder er der forskel på priser og udbydere. Bella Mallorca kan ikke stå inde for at anbefale en speciel udbyder, det handler om at undersøge markedet og indgå klare aftaler inden man slår til. En bådtur kan anbefales ikke mindst på grund af det altid milde klima på øen.

Fodboldakademiet i Alcudia

Nummer tre attraktion kommer måske som en overraskelse for mange.

ESA Soccer Academy Port d'Alcudia Via de Corneli Atic Alcudia Stadion, 07400 Port d'Alcudia, Alcudia, Mallorca. Fodboldskolen på Mallorca ESA Soccer Academy tilbyder to til tre timers fodboldtræning til børn og unge. Du får her træning af topprofessionelle fodboldspillere og de fleste går meget glade herfra som bedre fodboldspillere. Akademiet ligger i Alcudia, der altid er en køretur værd, hvis man ikke lige bor i et af vore feriehuse i nærheden.

Der er hold både for helt små børn 2-5 år og for børn fra 5-15, det er en god ide at booke på akademiets hjemmeside før man møder op. Medbring selv benskinner og fodboldstøvler.

Taxa og shuttlebus ture

Nummer fire ting folk elsker efter popularitet er Taxaer og shuttlebusser Der er cirka 50 forskellige udbydere af taxaer og minibusser på Mallorca. Det er nemt at komme rundt på Mallorca med en minibus eller en taxa, selv om man ikke decideret køber en tour vil den lokale chauffør som regel kunne fortælle en historie eller to, samt vise dig lokale seværdigheder. En taxa eller minibus er optimal til dig, der ikke gider at køre på ferie eller ikke har kørekort.

Igen er kvalitet og pris svingende og det gælder om at undersøge markedet før man køber en tur eller hyrer en minibus med chauffør.

Dykning og snorkeling på Mallorca

Aktivitet nummer fem er Dykning og snorkling Her er der igen et stort antal udbydere af dykkerudstyr og udlejning af snorkeling udstyr. Mallorcas omgivende vand er meget klart og de lokale ved, hvor det er bedst at dykke. Enkelte udbydere har både, hvor man kan sejle med og foretage dyk. Der kræves certifikater for at kunne udføre de mere avancerede dyk, men mulighederne er der, hvis man er certificeret.

Mallorcas natteliv

Nummer seks på listen er Barer og natklubber på ferieøen findes der over 400 barer og natklubber, det skulle man tro var nok, men de lokale elsker at nyde en kold øl eller et glas vin og diskutere nyheder, sport og andet. Det store udvalg af barer betyder også at der næsten altid er et tema eller en krølle på de enkelte barer. Mallorca har en blomstrende LBGT-scene der også udfolder sig på enkelte barer og klubber.

Bjergene på Mallorca

På syvendepladsen finder vi Serra de Tramuntana Palma de Mallorca. Lad mig sige det sådan her. Hvis I har lejet en bil på Mallorca, så findes der ingen undskyldning for ikke at køre igennem Tramuntanabjergene! De er en stor og ensom kontrast til myriaderne af liv i byerne og på strandene. Her får man både en fantastisk udsigt, men også en pause fra det til tider hektiske liv i Palma. Oplev naturen på Mallorca, det er et must når du er på rejse til Mallorca at opleve disse kæmper.

Leje af alverdens udstyr

Leje af udstyr indtager en ottendeplads Der findes cirka 150 forskellige udbydere af alt fra cykler til segways, henover knallerter, scootere, biler, kajakker og alt andet udstyr man kunne have interesse i at leje imens man er på ferie på Mallorca. Surfudstyr står også højt på ønskelisten når turisterne skal leje udstyr til ferien. 

Bådudlejning på Mallorca

Ting nummer ni er Bådudlejning der findes cirka 100 forskellige udlejere af både. Du kan få alt fra sejlbåde, motorbåde, til yachts med eller uden “chauffør”. Dette skyldes naturligvis øens placering midt i havet, hvor en båd er et dueligt alternativ til at køre på tværs af øen hen over bjergene.

Appelsinplantagen Ecovinyassa

På sidstepladsen over seværdigheder finder vi Ecovinyassa Sóller Cami de Sa Vinyassa 3, 07100 Soller, Mallorca Carretera Fornalutx. Der er en fuldt fungerende appelsinnplantage. husk at booke en fremvisning på deres hjemmeside, da du ellers risikerer at der ikke er plads den dag du har valgt. Der er parkering ved plantagen og køreturen dertil er altid et højdepunkt i sig selv.

Hvor skal man bo på Mallorca?

Det er egentlig ligemeget, hele øen er skøn! Er du klar til at leje en feriebolig , så kontakt os på telefon 7734 7075

Mere information kommer snart!

Vi er et udlejningsbureau som udlejer ferieboliger i hele Europa.

Vores ambition er give vores kunder og husejere den bedste service på markedet.

 

 

Bella Mallorca
Havnbjerg Center 3
DK-6430 Nordborg
Tlf: +45 77 34 70 75

Email: info@bellamallorca.dk