Rejsevejledning Spanien 2023

Indrejse Spanien 2022

Mallorca og det øvrige Spanien er jævnfør Udenrigsministeriet markeret med ”grøn”, hvilket betyder at det anses som en sikker destination for danskere. Vær dog opmærksom på mistænkelig adfærd og vær specielt opmærksom på ting som dit pas og andre personlige genstande.
Udenrigsministeriet laver deres risikovurdering på baggrund af faktorer som generel uro og kriminalitetsniveauet i Spanien. De tager ikke Covid-19 med i risikovurderingen.

Langt de fleste danskere oplever ingen problemer når de rejser i udlandet. Skulle problemet dog være ude – det kunne være ligesom i starten af Corona, hvor verden lukkede ned, så anbefaler vi, at I tilmelder jer ”Danskerlisten”. Denne liste giver Udenrigsministeriet muligheden for at kontakte jer og sende vigtige informationer til jer. Appen er helt gratis at hente og man kan tilmelde sig listen både før og under sin rejse.

Link til Danskerlisten.

Coronarestriktioner i Spanien 2023

Jævnfør Udenrigsministeriet har Spanien ophævet alle indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark, øvrige EU-lande og Schengen-associerede lande som f.eks. Norge. Der kræves derfor hverken Corona pas eller indrejseformular ved indrejse i Spanien.
Corona passet er heller ikke længere nødvendigt i forbindelse med ind-og udrejse fra Spanien samt indendørs som på restauranter og barer. Ny regler kan dog forekomme forholdsvist hurtigt, hvorfor vi anbefaler at man har det med for en sikkerheds skyld.

Mundbindet er ligeledes ved at være helt afskaffet. Det er derfor kun lovpligtigt at have på i den kollektive transport (f.eks. busser og bådture), på apoteker, hospitaler og plejehjem.
Børn under 6 år er ikke forpligtet til at bære mundbind.  

Skulle man gå hen og blive smittet med Corona, kræver de spanske myndigheder at man – ligesom i Danmark -- går i selvisolation, undgår kontakt med andre og kontakter de regionale sundhedsmyndigheder.

Her er nummeret på de lokale sundhedsmyndigheder, som håndterer Corona på Mallorca:

(+34) 900 100 971

Ved akut hjælp skal man ligesom i Danmark ringe ”112”

Skulle man opholde sig i det øvrige Spanien kan man finde telefonnummeret på de regionale sundhedsmyndigheder på siden her: https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/telefonos.htm

Udenrigsministeriet kan som udgangspunkt ikke påvirke de lokale Covid-19 regler og love, som andre lande vælger at indføre og anbefaler at man samarbejder med de lokale myndigheder om bl.a. smitteopsporing. Skulle man have behov for det, kan man kontakte Den Danske Ambassade eller Udenrigsministeriets Globale Hotline alle dage om året, hvis man har brug for rådgivning. Kontaktoplysninger forneden:

Mail: bbb@um.dk

Tlf: +45 3392 1112

Sundhed i Spanien

Skulle man have behov for at komme på sygehuset i Spanien, skal man have sit det blå EU-sygesikringsbevis med. Det gule sygesikringsbevis virker kun i rigsfællesskabet, altså Danmark, Færøerne og Grønland.

Det blå EU-sygesikringsbevis er en del af det europæiske samarbejde og giver således retten til den nødvendige tandlæge-, læge- og hospitalsbehandling, medicin m.m. fra offentlige behandlingssteder i alle EU-og Schengen lande.

Det er ligeledes vigtigt at nævne, at det blå sygesikringsbevis giver adgang til de samme vilkår, som de lokale i landet. Dvs. hvis de betaler for at gå til offentlig læge, skal man også selv betale. Det blå sygesikringsbevis dækker heller ikke behandlingen på private sygehuse eller hjemtransporten, derfor anbefaler vi at man altid før afrejse tegner en rejseforsikring. Det blå sygesikringsbevis må nemlig ikke ses som et alternativ til en ordinær rejseforsikring.

På linket kan man finde de forskellige hospitaler og læger på Mallorca: https://www.mallorcahouses.com/en/information/living-in-mallorca/hospitals/

Hvis man ikke har det blå sygesikring, skal man gå ind på Borger.dk og bestille det. Vær opmærksom på, at der kan gå omkring 2-3 uger, før man modtager det. Hvis det ikke kan nå at komme før afrejse, kan man modtage et midlertidigt med digital post.

Medicin på rejsen:

Når man skal have medicin med på rejsen, kan de lokale myndigheder kræve et bevis på, at det er til eget forbrug. Derfor anbefaler Sundhedsministeriet at man medbringer et ”Pille Pas”, når man rejser indenfor Schengen-området. Læs på sundhedsministeriet, hvordan man udfylder et pillepas.

Man kan også få udleveret et pillepas sit apotek, hvor man også kan henvende sig ved spørgsmål. Det er op til det enkelte apotek at fastsætte gebyret for sådan et samt hvorvidt de ønsker at udstede et.

Vacciner i Spanien:

Om man skal til Spanien i en kortere periode på under en uge eller en længere rejse på over 6 måneder, så anbefaler Statens Serum Institut at man er vaccineret mod hhv. stivkrampe og difteri. Begge vacciner er en del af børnevaccinationsprogrammet, som alle danskere har modtaget sin 1950’erne. Læs mere på Statens Serum Institut og deres generelle rejseråd for rejser i hele verden.

Gode råd til når man skal leje en bil i Spanien:

Vi anbefaler alle som ønsker at leje en bil på Mallorca udviser forsigtighed, når de lejer en bil på Mallorca. Sørg derfor at tage billeder af jeres lejebil før I kører nogen steder med den og når I afleverer den igen, så eventuelle krav om erstatning kan mødes med den nødvendige dokumentation.

Vær ligeledes opmærksom i trafikken. I Spanien kører de i højre bane ligesom her i Danmark. Selve kørekulturen er dog anderledes end i Danmark og man kan derfor ikke forvente at folk kører efter de samme normer, som man gør i Danmark. Ligeledes skal man være opmærksom på at ikke alle overholder færdselsreglerne samt holder sig til hastighedsgrænsen.

Lejede biler kan ligeledes være lønnende mål ifm. indbrud. Opbevar derfor aldrig vigtige dokumenter som pas og sygesikring i bilen uden opsyn. Ligeledes skal man forsøge at gemme sine tasker i bilen, så de ikke ligger fremme, når man ikke har indsigt på bilen. Disse kan eventuelt lægges ned på fodpanelerne, så bilen fremstår som et mindre lønnende mål på afstand.

Læs eventuelt mere om biludlejning på Mallorca her

Den danske ambassade i Spanien:

Danmark har sin ambassade i den spanske hovedestad, Madrid. Læs mere på Udenrigsministeriet her

Adresse:
Calle Serrano 26, 7. 
28001 Madrid

Kontakt:
tlf: +34 91 431 8445
E-mail: madamb@um.dk

Åbningstider:
Mandag til fredag kl. 10.00-13.00 og 15.00-16.00 

Danske konsulater på Mallorca og det øvrige Spanien:

Foruden den danske ambassade har det officielle Danmark repræsentanter siddende i forskellige konsulater rundt omkring i det øvrige Spanien. Se listen med regionale konsulater i Spanien her.

 

 

Ved spørgsmål sidder vi klar til at hjælpe jer. Kontakt os her

Læs mere om turistskaten, den såkaldte "ecotax" på Mallorca

Nyttige links:

https://coronasmitte.dk/emner/rejser/rejser-til-udlandet

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/spanien

https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/EU-sygesikringskortet-det-blaa-kort

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/danskerliste_um-rejseklar-app

https://www.rejseforsikringsguiden.dk/rejseforsikring-spanien/

https://www.rejsevejledningen.dk/rejsevejledning-spanien/

Vi støtter grønne rejser

Læs mere om Mallorca og dens mange muligheder