Cala d'Ors historie

Byen Cala d’Or på Mallorca er en oplevelse. At Cala d’Or betyder ”Guldvigen” forstår man øjeblikkeligt, når man ser stedet første gang. De små maleriske strande med kridhvidt sand og det klareste vand, omkranset af stejle klippefremspring, er som hentet direkte ud af en eventyrfortælling, eller fra myten om paradisets have. Smukkere og mere charmerende rammer om en skøn badeferie på Mallorca findes næppe.

Stemningen i den lille by (ca. 3.500 indbyggere) er roligere end andre steder på Mallorca. Gågaderne imellem de hvidkalkede huse summer af liv, og på marinaen ligger en række rigtig gode restauranter, hvor man kan spise både spansk og international mad i en behagelig maritim atmosfære.

Cala d’Or var i 1930’erne tilholdssted for mange kunstnere, som fandt inspirationen til deres motiver i de pittoreske bugter, som ud over Cala d’Or også tæller Cala Gran, Cala Esmaralda, Cala Ferrera og Cala Serena.

Cala d’Ors atmosfære er eksklusiv, uden at den virker snobbet eller dyr.

Selvom byen de senere år er vokset en del, er udbygningen sket med stor respekt for den oprindelige by. Byen består derfor udelukkende af lave, hvide, spanske haciendaer, som ligger i frodige, skyggefulde omgivelser, så der er ingen hotelkomplekser her.

Seværdigheder i Cala d’Or

Cala Gran

På Cala Gran er der et stort udbud af strandrestauranter og udlejning af vandcykler. Bliver forholdene for trange i de små badebugter, kan man tage de cirka fire kilometer til ”Bounty”-stranden Es Trenc, hvor forholdene er meget større. Dele af stranden Es Trenc er forbeholdt nudister.

Cala Ferrera

For at komme til stranden skal du gå på en naturskøn, men kurvet og stejl sti.

Stranden er isoleret fra byggeri og lader dig blive ét med naturen pga. højændringen.

Her ved stranden er vandet roligt det meste af tiden. Det er ikke altid at stranden er overfyldt, men der ses mange turister og lokale i højsæsonen.

I de omkringliggende gader oplever du det mere roligt og perfekt for dem, der foretrækker ro.

Cala Sa Nau

For enden af en lang S-formet klippebugt, gemmer Cala Sa Nau sig. Man kan slet ikke se det åbne hav fra stranden, men kun en smal passage med krystalklart vand og de flotte klipper langs siderne. Dette giver en hyggelig stemning og ofte meget roligt vand. Der går stier ud over de lave klipper på begge sider, og flere steder er det muligt at springe i vandet (og komme op igen), så der er en del der fornøjer sig med udspring herfra.

De flotte omgivelser og den nemme adgang fra søsiden betyder, at der altid ligger en del både for anker her.

Stranden ligger ikke umiddelbart op til et turistområde, men da adgangen i bil er forholdsvis nem, giver det altid en hel del besøgende på stranden.

Marina de Cala d'Or
Skønt og smukt område at gå en tur i, og med et godt udvalg af barer og restauranter. God måde at tilbringe en eftermiddag eller aften.

Stranden Caló de Ses Dones

Kært barn har mange navne, og denne strand i det populære ferieområde Cala d’Or hedder da også både Caló de ses Dones, Cala d’Hort eller bare Cala d’Or.

Turistbyen Cala d’Or ligger ved en imponerende naturhavn, med adskillelige smalle bugter, der skærer sig ind imellem de pinjebevoksede klipper. Den største bugt i byens eksklusive marina, med et stort udvalg af luksuriøse både.

Den mest interessante strand, Caló de Ses Dones, ligger i et mondænt boligområde, lidt væk fra alle hotellerne, og det betyder, at stranden er knap så overfyldt som de andre småstrande i Cala d’Or-området.

Stranden ligger for enden af en smal bugt, med udsigt til de øvrige klippebugter i området. Det er desværre ikke muligt at se det åbne hav fra stranden, hvilket betyder at stranden er godt afskærmet, og ofte med roligt vand.

I havnen ligger luksusyachterne side om side, og kæmper om turisternes opmærksomhed. Her kan drømmene få frit spil.

Nattelivet i Cala d’Or er ikke så vildt som andre steder på Mallorca. Men byen har dog sin andel af natklubber og barer, hvor stemningen i højsæsonen kan være løftet, fra tidlig aften til tidlig morgen.

For den aktive turist i Cala d'Or

Der er flere muligheder for at sport og andre hobbier i Cala d'Or. Disse inkluderer bl.a.

  • De fleste former for vandsport
  • Tennis
  • Squash
  • Dykning
  • Minigolf
  • Golfbane (Vall d’Or Golf ligger kun ti kilometer uden for byen)

 

Se flere feriehuse på Mallorca.