Om Puerto Pollensa

Puerto Pollensa er af mange omtalt som en af Mallorcas smukkeste byer, hvilket også er meget passende. Dette resort har alt - vidunderlig natur, smukke sandstrande og en afslappet, venlig atmosfære. Den beskyttede hesteskoformede bugt med Tramontana-bjergkædens fantastiske kulisse i baggrunden, er en attraktion i sig selv. Ikke underligt, at det forbliver en favorit blandt familier og par, der vender tilbage igen og igen. Puerto Pollensa er oprindeligt en fiskerby, der har bevaret sin helt specielle atmosfære, hvor både turister og den lokale befolkning går aftenture i den eksklusive lystbådehavn, forbi fortovscaféer og restauranter og langs den berømte Pine Walk-promenade.

Strandene i Puerto Pollensa

Hovedstranden Playa del Puerto de Pollensa ligger syd for havnen, og er ca. halvanden kilometer lang og meget bred. 

Nord for havnen ligger der en række mindre bystrande langs den brede strandpromenade. Gældende for alle strande i Puerto Pollensa er, at de har lyst og fint sand, mens vandet er klart og lavt, som gør dem alle særdeles børnevenlige. Der er sjældent større bølger, især ikke ved strandene nord for havnen. 

Det er også muligt at dyrke mange former for vandsport på/fra hovedstranden som f.eks. snorkling, vandski og dykning. Fra havnen er der ligeledes mulighed for bådture, også på egen hånd.

Bylivet i Puerto Pollensa

Puerto Pollensa har et godt og varieret udvalg af indkøbsmuligheder, restauranter og caféer. Promenaden nord for havnen tilbyder også mange restauranter, og det samme gælder det hyggelige torv Plaça Miguel Capllonch. Puerto Pollensa har et attraktivt aften-/natteliv, og der er mange hyggelige caféer og barer med afdæmpet musik.

Puerto Pollensa-området

Bor man i Puerto Pollensa, er det en god ide at leje en bil, der behændiggør udforskningen af området og det nordlige Mallorca. De fleste ting ligger inden for forholdsvis korte køreture.

Formentor-halvøen ligger umiddelbart nordøst for Puerto Pollensa, og på spidsen af halvøen ligger Cap Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt. Herfra er der en fantastisk udsigt.

Stranden Cala Formentor, der er en af Mallorcas flotteste strande, er helt sikkert også et besøg værd.

Tramontana-bjergene byder på fantastiske naturoplevelser. Der er et utal af vandre- og cykelruter.

Der er stigninger, der er en udfordring for selv de mest veltrænede cyklister.

Ca. 7 km fra Puerto Pollensa ligger den gamle by Pollensa, som emmer af historie fra den tid hvor romerne og Tempelriddernes orden herskede på øen. Med sine smalle gader er byen meget hyggelig at vandre rundt i. Der findes mange små, lokale butikker og museer i de små gader. Hver søndag er der et stort marked på Placa Major, og i juli og august afholdes Pollensas internationale festival for klassisk musik, der ofte har internationale navne på programmet.

 

Se flere ferieboliger på Mallorca.