Sa Poblas Historie

Det menes, at Sa Poblas oprindelse går tilbage til tiden for den romerske erobring af øen af ​​konsul Quintus Caecilius Metellus i 123 f.Kr. Det er også derfor, nogle veje på Mallorca kaldes Cecili Metel. Arkæologiske udgravninger fra den talaiotiske æra omkring Sa Pobla afslører også, at der endda kan have været bosættelser her før denne periode.

Om Sa Pobla

Sa Pobla er en by/kommune med omkring 12.000 indbyggere, som ligger i centrum af Mallorca, mellem Inca og Alcúdia. Sa Pobla er kendt for sit landbrug og især kartoflen, der får meget opmærksomhed her, da den eksporteres til mange lande, og hvert år afholdes en festival til ære for kartoflen.

Der er mange attraktioner i byen såvel som i det omkringliggende område. Den smukke strand Playa de Muro ligger f.eks. kun ca. 10 km væk. Der er gode transportforbindelser til og fra Sa Pobla. Byen ligger direkte ved Palma-Alcúdia motorvejen, og der er også en togforbindelse til Palma, hvilket gør, at man nemt og hurtigt kan komme til mange byer og landsbyer på hele Mallorca.

Aktiviteter, seværdigheder og begivenheder i Sa Pobla

 • Sa Pobla er især kendt for sit store marked som afholdes hver søndag, hvor der sælges friske fødevarer, husholdningsartikler og meget andet. Den kendte kok Maria Salinas tager f.eks. altid til Sa Pobla-markedet for kun at købe de bedste og friskeste råvarer til sin restaurant.
 • Den årlige Fira Nocturna de la Patata (kartoffelfestival) fejrer den ydmyge kartoffel. Der opstilles stande og serveres traditionelle og moderne kartoffelretter. Festlighederne foregår om aftenen med musik og dans.
 • Den 16. og 17. januar fejrer byen den traditionelle festival til ære for sin skytshelgen, Sant Antoni. Festivaltemaet er ild, og der er grill og musik. ”Dæmoner” bliver sat fri og jager folk rundt i byen, der er ildshow, livemusik og lækre specialiteter fra grillen, såsom butifarrón og llonganissa (typiske mallorcinske pølser) og espinagades med ål og kål.
 • Sa Pobla Jazz Festival, som har været afholdt i august siden 1994 og præsenterer mere end 15 nationale og internationale kunstnere.
 • Byen ligger delvist i naturparken S’Albufera, et beskyttet vådområde. Naturreservatet er særligt kendt for sit rige fugleliv og vandreruter.
 • Sant Antoni Abat-sognekirken fra det 17. århundrede (Parròquia de Sant Antoni Abat) er også et besøg værd.
 • Can Planes Museum of Contemporary Art med mere end 100 værker af kunstnere fra eller bosat på Mallorca. De fleste værker stammer fra 1970 til 1990. Udover malerierne omfatter samlingen også mange skulpturer.
 • Mallorca 312-cykelløbet, som starter ved Playa de Muro. Tallet 312 refererer til det antal kilometer, som deltagerne skal tilbagelægge.
 • Cykel- og vandreture i og omkring Tramontana-bjergene.

Strande nær Sa Pobla

 • 10 km mod nord har du nogle af Europas bedste badestrande i Puerto Alcúdia, faktisk omkring 14 km strækning med krystalklart lavvande 100 m ud.
 • Playa de Muro med blå flag ligger 10 km fra byen. Stranden har fint lyst sand og klart vand. Vandet er lavt, dog ikke helt så lavt som ved stranden i Port d’Alcudia.

Se flere feriehuse på Mallorca.