Almudaina paladset

Almudaina i dag:

Paladset Almudaina ligger lige overfor den gotiske domkirke, La Seu. Almudaina er i dag militært hovedkvarter og desuden den spanske kongefamilies officielle residens i Palma.

Almudainas historie

Almudaina borgen har da også kongelig oprindelse, idet den nuværende udformning skyldes kongerne Jaume I og Jaume II som i 1200-tallet lod en tidligere maurisk befæstning ”tilpasse” nye funktioner – for Jaume II’s vedkommende til sommerbolig for sig selv. Blandt andet fik et af de arabiske tårne tilført en bronzestatue af ærkeenglen Gabriel som vejrhane på toppen. Det siges, at Mallorcinerne beskriver en upålidelig mand med ordene ”..som englen på paladset”. Andre af kongernes tilpasninger var mere gennemgribende.
Maurernes borg blev opført cirka i år 1115 af den arabiske guvernør Al Hawlani, og en del af datidens solide befæstningsmur er stadig bevaret, i den mauriske periode havde borgen badebassin i den indre gård.
Inden maurerne byggede deres borg, lå der på stedet et romersk kastel, så placeringen bærer i sig selv en historie der rækker århundreder tilbage.
Almudaina paladset er et besøg værd, ikke mindst på grund af den imponerende, smukke bygning, som stadig har mauriske hvælvinger og elegant udskårne lofter. Saloner og forhaller prydes desuden af flamske gobeliner.

Almudaina paladset er helt klart en anbefaling værd, hvis I besøger tager til Mallorca på ferie.

Åbningstider april-september:

Mandag-fredag: kl. 10:00-18:30

Lørdag: kl. 10:00-14:00

 

Adresse: Calle del Palau Reial. Palma de Mallorca.

 

Se overnatningsmuligheder i Palma de Mallorca

Læs mere på: https://www.patrimonionacional.es/en/visita/royal-palace-la-almudaina

Se flere seværdigheder på Mallorca

Almudaina paladset

Almudaina paladset