Miro Museet

Miro museets historie

Den verdensberømte billedkunstner Joan Miró boede og malede på Mallorca fra år 1956 til sin død i år 1983. Miró var meget optaget af, at hans værksteder ville blive bevaret efter hans død. Derfor stiftede han sammen med sin hustru Pilar Juncosa i år 1981 en fond, som fik råderetten over Mirós fire værksteder og en stor del af hans værker. Efter Mirós død beslyttede bystyret, at indrette Mirós atelier og hjem til et kulturcenter, hvor malere, komponister, forfattere og andre kunstnere kunne mødes med hinanden og med publikum.

Mirós hustru donerede mere end 40 af Mirós værker, som blev solgt på auktion hos Sotheby’s for at bidrage til finansieringen. I år 1992 åbnede det nye kulturcenter Fundación Pilar y Joan Miró, som huser den store catalansk-mallorcinske kunstners atelier og hjem, samt det berømte Miró museum.
Flere berømte arkitekter har tegnet de forskellige, nye hvide bygninger, som udgør rammerne for Miro-museet og samlingen af cirka 5.000 kunstgenstande. Ud over Mirós kunst, er der også udstilling af andre kunstneres arbejder. For kunstinteresserede er dette absolut et besøg værd.

 

Adresse: Calle Joan de Saridakis, 29. Cala Mayor.

Museet ligger lige udenfor Palma de Mallorca.

 

Se flere af vores feriehuse på Mallorca her

Miro museet

Miro museet